Španielska zemiaková tortilla

Recept na obľúbené španielske tapas – zemiakovú torillu s chorizom (klobásou). V Španielsku ju často podávajú vychladenú, pokrájanú na malé kúsky veľkosti jedného sústa. Chybu nespravíte ani keď ju budete podávať na obed - teplú a rozkrájanú na väčšie kusy.

Príprava

1

Zemiaky obielim, nakrájam na približne 3-4 mm vysoké plátky. Pokrájam si aj zvyšok zeleniny na potrebnú veľkosť.

2

V panvici s hrubšími stenami rozohrejem olej, pridám šalotku a zemiaky a pomaly opekám niekoľko minút, pokiaľ zemiaky nepovolia a sú skoro mäkké.

3

V miske si vidličkou rozmiešam vajce spolu s ½ lyžičkou soli a trochou čerstvo mletého čierneho korenia. Časť zemiakov vyberiem z panvice von. Na zvyšné nasypem chirozo klobásu a jarnú cibuľku. Zakryjem zvyšnými zemiakmi, zalejem vajíčkom a nechám piecť na miernom plameni, pokiaľ nie je spodná strana upečená – to znamená vajíčka stuhli a povrch sa začína zľahka farbiť do zlata.

4

Pomocou tanierika tortillu otočím – tanierik dám dnom smerom nahor na panvicu, rýchlo otočím, panvicu vrátim na platničku a do nej z tanierika presuniem tortillu naspäť. Spodnú stranu nechám dopiecť ešte pár minút na miernom ohni. Ak máte panvicu s malým priemerom a tým pádom vysokú torillu, môžete ju na záver nechať dopiecť 10 min v trúbe predhriatej na 150 stupňov.

5

Tortillu nechajte trochu vychladnúť, preneste na tanier a podávajte. Ak ju chcete podávať ako tapas, nechajte ju úplne vychladiť a stuhnúť (najlepšie v chladničke), krájajte na malé kúsky a servírujte.

45 min nízka náročnosť 2-3 Hlavní jídla Bezlepkové Bezlaktózové

Obchody Sklizeno

Sklizeno Kamechy - Brno

Sídlisko Kamechy
Říčanská 970/23
Brno - Bystrc, 635 00
Tel.: 530 334 670
Email: kamechy@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno u Semilassa - Brno

Palackého třída 93
Brno - Kr. Pole, 612 00
Tel.: 533 312 351
Email: palackeho@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Fénix - Praha

NC Fénix
Freyova 945/35
190 00 - Praha 9
Tel.: 775 553 002
Email: fenix@sklizeno.cz

Detail obchodu >