Španielska zemiaková tortilla

Recept na obľúbené španielske tapas – zemiakovú torillu s chorizom (klobásou). V Španielsku ju často podávajú vychladenú, pokrájanú na malé kúsky veľkosti jedného sústa. Chybu nespravíte ani keď ju budete podávať na obed - teplú a rozkrájanú na väčšie kusy.

Príprava

1

Zemiaky obielim, nakrájam na približne 3-4 mm vysoké plátky. Pokrájam si aj zvyšok zeleniny na potrebnú veľkosť.

2

V panvici s hrubšími stenami rozohrejem olej, pridám šalotku a zemiaky a pomaly opekám niekoľko minút, pokiaľ zemiaky nepovolia a sú skoro mäkké.

3

V miske si vidličkou rozmiešam vajce spolu s ½ lyžičkou soli a trochou čerstvo mletého čierneho korenia. Časť zemiakov vyberiem z panvice von. Na zvyšné nasypem chirozo klobásu a jarnú cibuľku. Zakryjem zvyšnými zemiakmi, zalejem vajíčkom a nechám piecť na miernom plameni, pokiaľ nie je spodná strana upečená – to znamená vajíčka stuhli a povrch sa začína zľahka farbiť do zlata.

4

Pomocou tanierika tortillu otočím – tanierik dám dnom smerom nahor na panvicu, rýchlo otočím, panvicu vrátim na platničku a do nej z tanierika presuniem tortillu naspäť. Spodnú stranu nechám dopiecť ešte pár minút na miernom ohni. Ak máte panvicu s malým priemerom a tým pádom vysokú torillu, môžete ju na záver nechať dopiecť 10 min v trúbe predhriatej na 150 stupňov.

5

Tortillu nechajte trochu vychladnúť, preneste na tanier a podávajte. Ak ju chcete podávať ako tapas, nechajte ju úplne vychladiť a stuhnúť (najlepšie v chladničke), krájajte na malé kúsky a servírujte.

45 min nízka náročnosť 2-3 Hlavní jídla Bezlepkové Bezlaktózové

Obchody Sklizeno

Sklizeno Rudná u Prahy

Masarykova 1008
252 19 Rudná u Prahy
Email: rudna@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Zlín

OC ZLATÉ JABLKO
Náměstí Míru 174
760 01 Zlín
Tel: 605 546 942, 739 095 050
Email: zlin@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Korunní - Praha

Korunní 1302/88
Praha 10 - Vinohrady, 101 00
Tel.: 212 245 764
Email: korunni@sklizeno.cz

Detail obchodu >