Šošovicový šalát s bulgurom a zeleninou

Veľmi chutný teplý strukovinový šalát s množstvom zeleniny, ktorému neodolajú ani zarytý mäsožravci. Vyhovie aj vegánom a vegetariánom a ak namiesto bulguru použijete pohánku, bude aj bezlepkový.

Príprava

1

Pripravím si všetky suroviny.

2

Uvarím si šošovicu a bulgur, každé zvlášť v jednom litri vody. Šošovicu varím cca 20 minút, bulgur cca 10 minút. Či sú správne uvarené otestujem ochutnaním. Počas varenia si pokrájam a pripravím všetku zeleninu.

3

Uvarenú šošovicu a bulgur scedím a vložím do spoločného hrnca, ktorý prikryjem pokrievkou.

4

Rozohrejem si panvicu s olejom, opečiem na nej cibulu do sklovita, pridám cesnak a nechám minútu opekať (cesnak by nemal zhnednúť). Následne miešam a pridám zeler, ktorý ďalej opekám až nepovolí. Postupne pridávam podobným spôsobom aj ostatnú zeleninu – pridávam ju od najpevnejšej až po najmäkšiu. Cuketu a rajčiny nechávam až na koniec – majú v sebe veľa vody a chcem ich opiecť iba jemne, nie do úplného rozpadnutia.

5

Keď je všetka zelenina v panvicu dostatočne opečená, pridám šošovicu a bulgur, premiešam, posypem pórikom a tymiánom, dosolím, dokorením a podávam.

30 min nízka náročnosť 3-4 Saláty Vegetariánske Vegánske Ľahké jedlá Bezlepkové

Obchody Sklizeno

Sklizeno Kamechy - Brno

Sídlisko Kamechy
Říčanská 970/23
Brno - Bystrc, 635 00
Tel.: 530 334 670
Email: kamechy@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Nusle - Praha 4

Svatoslavova 24
Praha 4 - Nusle, 140 00
Tel.: 212 242 605
Email: nusle@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Rudná u Prahy

Masarykova 1008
252 19 Rudná u Prahy
Email: rudna@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Ďalšie recepty z kategórie

Saláty

Feta & avokádo Quinoa šalát s cícerom