PIZZA A PESTO

Príprava

1

Zmiešajte dva druhy múky, sušené droždie a soľ. Pomaly prilievajte vodu a miešajte. Keď sa suroviny spoja, cestu doprajte 8 minút hnetenia. Malo by zostať pružné a nelepivé. Cesto na teplom mieste zdvojnásobí objem asi za 30-40 minút. Máte dosť cesta na dva korpusy pizze. Jednu si obložte a zo zvyšku si urobte pizza štangle.

2

Korpus potrite pestom, obložte salámou a cuketou, posypte parmezánom. Tento syr je vhodný, pretože ju zbytočne nezaťaží tukom. Parmezán má menej tuku a vysoký obsah vápniku. Jeho chuť je výrazná, môžete ho pridať až v druhej polovici pečenia, aby sa menej pripiekol. Pesto a cuketa sa postarajú o šťavnatosť. Pizzu pečieme v rozohriatej rúre na vysokých teplotách. Chrumkavá bude pri 250 stupňoch za 10-15 minút.

3

Hneď po upečení môžete okraje potrieť olivovým olejom s cesnakom. Rovnako môžete korunovať pizza štangle. Cesnak sa na teplom ceste pekne rozvonia a nezhorkne.

1 h stredná náročnosť Hlavní jídla DIY - vyrob si sám

Obchody Sklizeno

Sklizeno Kamechy - Brno

Sídlisko Kamechy
Říčanská 970/23
Brno - Bystrc, 635 00
Tel.: 530 334 670
Email: kamechy@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Josefská - Brno

Josefská 14
Brno, 602 00
Tel.: 530 330 624
Email: josefska@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno u Semilassa - Brno

Palackého třída 93
Brno - Kr. Pole, 612 00
Tel.: 533 312 351
Email: palackeho@sklizeno.cz

Detail obchodu >