PIZZA A PESTO

Príprava

1

Zmiešajte dva druhy múky, sušené droždie a soľ. Pomaly prilievajte vodu a miešajte. Keď sa suroviny spoja, cestu doprajte 8 minút hnetenia. Malo by zostať pružné a nelepivé. Cesto na teplom mieste zdvojnásobí objem asi za 30-40 minút. Máte dosť cesta na dva korpusy pizze. Jednu si obložte a zo zvyšku si urobte pizza štangle.

2

Korpus potrite pestom, obložte salámou a cuketou, posypte parmezánom. Tento syr je vhodný, pretože ju zbytočne nezaťaží tukom. Parmezán má menej tuku a vysoký obsah vápniku. Jeho chuť je výrazná, môžete ho pridať až v druhej polovici pečenia, aby sa menej pripiekol. Pesto a cuketa sa postarajú o šťavnatosť. Pizzu pečieme v rozohriatej rúre na vysokých teplotách. Chrumkavá bude pri 250 stupňoch za 10-15 minút.

3

Hneď po upečení môžete okraje potrieť olivovým olejom s cesnakom. Rovnako môžete korunovať pizza štangle. Cesnak sa na teplom ceste pekne rozvonia a nezhorkne.

1 h stredná náročnosť Hlavní jídla DIY - vyrob si sám

Obchody Sklizeno

Sklizeno na Dejvické - Praha

Dejvická 26
Praha 6, 160 00
Tel.: 234 697 548
Email: dejvicka@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Karlín - Praha

Sokolovská 192/79
Praha 8-Karlín, 180 00
Email: karlin@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Harfa - Praha

GALERIE HARFA
Českomoravská 2420/15a
190 93 Praha 9 – Libeň
Tel.: 607 066 851
Email: harfa@sklizeno.cz

Detail obchodu >