Pesto z medvedieho cesnaku

Skoro na jar sa v lesoch objaví medvedí cesnak. Nezmeškajte ho a využite jeho krátku sezónu naplno. Pesto využijete napríklad do cestovín, na jednohubky, do nátierok, k mäsu a podobne. Jeho výroba vám zaberie iba niekoľko minút. Ak medvedí cesnak nebudete upravovať na pare, získate pesto v podobe raw, iba ho budete mixovať o trochu dlhšie.

Príprava

1

Listy medvedieho cesnaku prepláchnem v studenej vode a odstopkujem. Listy nakrájam na hrubé, približne centimetrové prúžky. Oddelím si približne 1/3 listov, ktoré si odložím stranou na neskôr. Zbytok pokrájaných listov nasypem do tepelne stabilnej misky. Pripravím si veľké sitko a vypracem si kuchynský drez, aby som tam neskôr mohla scediť horúcu vodu.

2

Do varnej kanvice dám variť približne 1,5 litra vody. Keď začne vrieť, prelejem ňou nakrájané listy v miske, obsah misky rýchlo prelejem cez sitko a z listov vytlačím prebytočnú vodu.

3

Do mixéru nalejem olej, pridám soľ, semienka a orechové maslo. K tomu pridám surové listy, ktoré som si odložila na bol v bode 1 a ako poslednú vrstvu pridám sparené listy. Mixér uzatvorím a mixujem až do požadovanej konzistencie. Ak je potrebné, priebežne premiešam vareškou. Plním do čistých, najlepšie vyvarených pohárov, zalejem vrstvou oleja a uskladním v chladničke. Pesto môžem v pohároch varom zakonzervovať a následne skladovať pri izbovej teplote.

30 min nízka náročnosť cca 1 kg pesta Předkrmy a snacky Vegetariánske Raw Ľahké jedlá Bezlaktózové DIY - vyrob si sám

Obchody Sklizeno

Sklizeno u Ronda - Brno

Křídlovická 47
Brno, 602 00
Tel.: 530 330 584
Email: kridlovicka@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno u Semilassa - Brno

Palackého třída 93
Brno - Kr. Pole, 612 00
Tel.: 533 312 351
Email: palackeho@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Bratislava

Ozajstné jedlo - Sklizeno Bratislava
Suché Mýto
811 03 Bratislava
suchemyto@sklizeno.sk

Detail obchodu >

Ďalšie recepty z kategórie

Předkrmy a snacky

Krehké arašídové sušienky