Od Tatier k Dunaju

Tento obed prospeje telu aj mysli, poteší oko a pohladí svedomie. Cuketa vie byť chrumkavá, aj vláčna. Je chuťovo prispôsobivá. Môžete ju pripraviť na sladko, aj s cesnakom. V týchto dňoch sa teším na svoj prvý zážitok z trate Od Tatier k Dunaju. Takže ryba a cuketa je často moja voľba.

BRUJA

Príprava

1

Cuketu zbavenú šupky pokrájate na kocky a opražte na oleji. Nechajte vychladnúť.

2

Potom vhoďte do mixéra, pridajte kapary, olivový olej, cesnak, mätu, korenie a soľ. Rozmixujte dohladka. Pastu máte hotovú.

3

Prekrojte ciabattu, odkrojte konce, natrite pastou, poukladajte kúsky ryby a plátky cukety (celú cuketu nakrájajte na tenké prúžky pomocou škrabky na zeleninu). Ciabatta má vláčne cesto, pripravovaná je priamym kysnutím, teda nečaká sa deň na vykysnutie, výsledkom je nízky, chrumkavý chlieb s mäkkou striedkou, ktorá dobre saje plnky - výbornááá :-)

4

TIP: Ak chcete aj teplú prílohu, potom je potrebné ju upiecť vopred. Cuketu nakrájate na kolieska, hrubé cca 5 mm. Poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Odkrojené konce ciabatty vhoďte do mixéra, rozsekajte na kúsky, pridajte strúhaný parmezán a bylinky. Posypte cuketu, pridajte korenie a soľ a jemne pokvapkajte olivovým olejom. Zapekajte cca 20min.

nízka náročnosť Hlavní jídla DIY - vyrob si sám

Obchody Sklizeno

Sklizeno Olomouc

Ulice 8. května 523/3
Olomouc
Tel.: 585 204 542
Email:olomouc@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Líšeň - Brno

LCOS, Masarova 2407/7
Brno, Lišeň 628 00
Tel.: 734 752 350
Email: lisen@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Karlín - Praha

Sokolovská 192/79
Praha 8-Karlín, 180 00
Email: karlin@sklizeno.cz

Detail obchodu >