Losos so žihľavou

Ďalší výborný recept, ktorý nám poskytla naša obľúbená foodblogerka BruJa. Z prírody rovno do kuchyne! ;-)

Príprava

1

Na masle speňte najemno pokrájanú cibuľku. Keď zozlatne, pridajte vodou premytú žihľavu, počkajte, kým klesne a pridajte zemiak Batata. Poduste cca 15 minút, podlievajte vodou. Keď je zemiak mäkký, osoľte a okoreňte (mlynčekom) a rozmixujte dohladka.

2

Lososa zbavte kože, rozdeľte na štyri kúsky a poprášte múkou.

3

Zároveň varte cestovinu. Cestoviny podávame vždy čerstvo uvarené. TIP: Cestovinu varte vždy podľa návodu, presne dodržiavajte stanovený čas. Cestovinu bez času varenia nekupujem, každý tvar a zloženie vyžaduje inú dobu varenia, odhadnúť sa to nedá.

4

Rozpáľte panvicu a pridajte kokosový olej, zmiernite plameň a opekajte kúsky lososa. Na záver osoľte a okoreňte rybu, a posypte čerstvými bylinkami (alebo sezamom), vyberte z panvice.

5

Do panvice prilejte štyri lyžice vody vyvarenej z cestovín. Obsahuje škrob a spolu s výpekom z ryby vytvorí jemnú omáčku. Polejte ňou cestovinu. DOBRÚ CHUŤ!

1 h stredná náročnosť 4 Hlavní jídla Vegetariánske Pasta / Cestoviny DIY - vyrob si sám

Obchody Sklizeno

Sklizeno Kamechy - Brno

Sídlisko Kamechy
Říčanská 970/23
Brno - Bystrc, 635 00
Tel.: 530 334 670
Email: kamechy@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Bělehradská - Praha

Bělehradská 94​​
Praha 2
120 00
Tel: 222 561 958
Email:belehradska@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Campus - Brno

OC Campus Square
Netroufalky 770
Brno Bohunice, 625 00
Tel.: 727 970 878
Email: campus@sklizeno.cz

Detail obchodu >