Losos so žihľavou

Ďalší výborný recept, ktorý nám poskytla naša obľúbená foodblogerka BruJa. Z prírody rovno do kuchyne! ;-)

Príprava

1

Na masle speňte najemno pokrájanú cibuľku. Keď zozlatne, pridajte vodou premytú žihľavu, počkajte, kým klesne a pridajte zemiak Batata. Poduste cca 15 minút, podlievajte vodou. Keď je zemiak mäkký, osoľte a okoreňte (mlynčekom) a rozmixujte dohladka.

2

Lososa zbavte kože, rozdeľte na štyri kúsky a poprášte múkou.

3

Zároveň varte cestovinu. Cestoviny podávame vždy čerstvo uvarené. TIP: Cestovinu varte vždy podľa návodu, presne dodržiavajte stanovený čas. Cestovinu bez času varenia nekupujem, každý tvar a zloženie vyžaduje inú dobu varenia, odhadnúť sa to nedá.

4

Rozpáľte panvicu a pridajte kokosový olej, zmiernite plameň a opekajte kúsky lososa. Na záver osoľte a okoreňte rybu, a posypte čerstvými bylinkami (alebo sezamom), vyberte z panvice.

5

Do panvice prilejte štyri lyžice vody vyvarenej z cestovín. Obsahuje škrob a spolu s výpekom z ryby vytvorí jemnú omáčku. Polejte ňou cestovinu. DOBRÚ CHUŤ!

1 h stredná náročnosť 4 Hlavní jídla Vegetariánske Pasta / Cestoviny DIY - vyrob si sám

Obchody Sklizeno

Sklizeno u Semilassa - Brno

Palackého třída 93
Brno - Kr. Pole, 612 00
Tel.: 533 312 351
Email: palackeho@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Olomouc

Ulice 8. května 523/3
Olomouc
Tel.: 585 204 542
Email:olomouc@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Harfa - Praha

GALERIE HARFA
Českomoravská 2420/15a
190 93 Praha 9 – Libeň
Tel.: 607 066 851
Email: harfa@sklizeno.cz

Detail obchodu >