Čáry-máry s rajčinami

Moja priateľka na Jakuba povedala: „Leto sa zlomilo, tiene a brázdy to hovoria." Ja hovorím, že je čas vychutnať si rajčiny a bazalku. Neprekonaná kombinácia. Bazalka osviežuje, výborná je s uhorkami v letnom nápoji, a krásna je na každom tanieri s cestovinami. Paradajky môžete plniť, piecť, pražiť, pasírovať, sušiť, alebo jesť s ovčím syrom pokvapkané štipľavým olivovým olejom. Ja ich jem najradšej ako jablká, práve odtrhnuté, nedbalo ošúchané o tričko, ešte teplé od slnka.

BRUJA

Príprava

1

Paradajky zbavte šupiek (narežte ich a vložte na minútu do vriacej vody). Šupky odložte bokom.

2

Paradajky zbavené šupiek nakrájajte na kocky. Jednu štvrtinu odložte bokom na bazalkovú vložku. Na panvici opražte cibuľku. Vhoďte ostatné paradajky a nechajte 10minút variť.

3

Rozmixujte do hladka, pridajte soľ. Polievka je hotová. :-)

4

V mažiari rozdrvte bazalku, cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Potom jemne zamiešajte kúsky z paradajkovej dužiny. Bazalková vložka je hotová.

5

Paradajkové šupky poprášte múkou a vypražte na rozpálenom oleji. Osoľte a pokoreňte na záver. DOBRÚ CHUŤ!

30 minút nízka náročnosť Polévky Vegetariánske Ľahké jedlá DIY - vyrob si sám

Obchody Sklizeno

Sklizeno Korunní - Praha

Korunní 1302/88
Praha 10 - Vinohrady, 101 00
Tel.: 212 245 764
Email: korunni@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Harfa - Praha

GALERIE HARFA
Českomoravská 2420/15a
190 93 Praha 9 – Libeň
Tel.: 607 066 851
Email: harfa@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Waltrovka - Praha

budova AVIATICA, Jinonice 921
150 00 Praha 5
Tel.: 775 553 006
Email: waltrovka@sklizeno.cz

Detail obchodu >