Banánový chlebík

Viete, že najlepšie banány sú tie s hnedými bodkami, ktoré len málokto kúpi? A viete, že z tých najhnedších ľahko pripravíte skvelý banánový chlebík?

Príprava

1

Pripravím si všetky suroviny. Trúbu dám predhriať na 180 stupňov.

2

Formu na biskupský chlebíček pottriem tukom a vysypem hrubou múkou, alebo strúhaným kokosom.

3

V miske metličkou premiešam sypké suroviny – múku, prášok do pečiva, sódu, soľ, škoricu. V druhej miske premiešam tekuté suroviny – banán, vajce, olej, vanilku a pridám prísady (čokoláda, brusnice, orechy).

4

Do misky s tekutou zmesou postupne pridávam múčnu zmes. Snažím sa všetko spolu čo najrýchlejšie spracovať a hotové prelejem do pripravenej chlebíčkovej formy. Dám piecť do trúby.

5

Pečiem 40-45 minút, priebežne skúšať špajlou, či je chlebík dostatočne prepečený. Neprekračujem čas pečenia – chlebík má byť vláčny a nie úplne vysušený.

6

TIP: cesto môžeme piecť aj vo forme na muffin, pričom čas pečenia skrátime na 15-20 min.

1 hod stredná náročnosť 1 bochník Dezerty Vegetariánske Ľahké jedlá

Obchody Sklizeno

Sklizeno Bratislava

Ozajstné jedlo - Sklizeno Bratislava
Suché Mýto
811 03 Bratislava
suchemyto@sklizeno.sk

Detail obchodu >

Sklizeno Rudná u Prahy

Masarykova 1008
252 19 Rudná u Prahy
Email: rudna@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Waltrovka - Praha

budova AVIATICA, Jinonice 921
150 00 Praha 5
Tel.: 775 553 006
Email: waltrovka@sklizeno.cz

Detail obchodu >