Banánový chlebík

Viete, že najlepšie banány sú tie s hnedými bodkami, ktoré len málokto kúpi? A viete, že z tých najhnedších ľahko pripravíte skvelý banánový chlebík?

Príprava

1

Pripravím si všetky suroviny. Trúbu dám predhriať na 180 stupňov.

2

Formu na biskupský chlebíček pottriem tukom a vysypem hrubou múkou, alebo strúhaným kokosom.

3

V miske metličkou premiešam sypké suroviny – múku, prášok do pečiva, sódu, soľ, škoricu. V druhej miske premiešam tekuté suroviny – banán, vajce, olej, vanilku a pridám prísady (čokoláda, brusnice, orechy).

4

Do misky s tekutou zmesou postupne pridávam múčnu zmes. Snažím sa všetko spolu čo najrýchlejšie spracovať a hotové prelejem do pripravenej chlebíčkovej formy. Dám piecť do trúby.

5

Pečiem 40-45 minút, priebežne skúšať špajlou, či je chlebík dostatočne prepečený. Neprekračujem čas pečenia – chlebík má byť vláčny a nie úplne vysušený.

6

TIP: cesto môžeme piecť aj vo forme na muffin, pričom čas pečenia skrátime na 15-20 min.

1 hod stredná náročnosť 1 bochník Dezerty Vegetariánske Ľahké jedlá

Obchody Sklizeno

Sklizeno Josefská - Brno

Josefská 14
Brno, 602 00
Tel.: 530 330 624
Email: josefska@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Campus - Brno

OC Campus Square
Netroufalky 770
Brno Bohunice, 625 00
Tel.: 727 970 878
Email: campus@sklizeno.cz

Detail obchodu >

Sklizeno Zlín

OC ZLATÉ JABLKO
Náměstí Míru 174
760 01 Zlín
Tel: 605 546 942, 739 095 050
Email: zlin@sklizeno.cz

Detail obchodu >